България може би има поне един гражданин, който е заложник

...
България може би има поне един гражданин, който е заложник
Коментари Харесай

Българка може да е сред заложниците на Хамас в Газа

България може би има най-малко един жител, който е пленник на  “Хамас ”, пише изданието The Wall Street Journal.

По последни данни на израелското външно министерство 199 жители са били отвлечени от най-малко 31 страни.

Изданието показва, че България не е в листата, само че нейното държавно управление мощно подозира, че най-малко един жител е бил похитен.

„ Тя се обади на майка си, преди да бъде отведена “, сподели служителят.

Премиерът Николай Денков съобщи след съвещание на Съвета по сигурност, че няма доказана информация за български пленник в Газа.

В израелския лист се показва, че четирима души от Бразилия са изчезнали, а други трима са починали. Бразилските управляващи оповестиха, че не са съумели да потвърдят кои бразилци са били отвлечени живи, в случай че има такива.

Съединени американски щати и няколко от техните съдружници молят Катар да употребява своите контакти в “Хамас ”, до момента в който се пробват да създадат кръстосана информация с имена на повече от 150 души от към 30 народи, които не са били виждани в продължение на девет дни.

Дипломати и офицери от разузнаването в Турция бяха затрупани с молби от държавни управления в Латинска Америка. Европейски водачи, в това число и френският президент Еманюел Макрон, насочиха апели към Египет, чието държавно управление е по-фокусирано върху приемането на филантропична помощ през границата си с Газа.

Всеки ден оценките за положението на отвлечените хора се трансформира. Много, в случай че не и множеството от заложниците може да имат двойно поданство, в това число израелско. Няколко души, считани за отвлечени, след това бяха разпознати измежду мъртвите.

Заложниците са държани на разнообразни места от “Хамас ”. Подкрепяният от Иран " Ислямски джихад " също твърди, че е взел 30 заложници, изказване, което израелската войска не е удостоверила, прибавят The Wall Street Journal. 

Изданието заяви, че е разговаряло с турски, египетски, катарски, израелски, американски и европейски чиновници, участващи в световните старания за идентифициране на отвлечените от “Хамас ”, както и положението на тези, които са към момента живи.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР