България купува шест медицински хеликоптера. След провала на обществената поръчка,

...
България купува шест медицински хеликоптера. След провала на обществената поръчка,
Коментари Харесай

Експерт посочи заплатата на медик в медицински хеликоптер

България купува шест медицински хеликоптера. След неуспеха на публичната поръчка, в този момент се минава към директно договаряне. Прогнозната стойност е за над 135 милиона лв., като този бюджет позволява две спомагателни.

" Възнагражденията би трябвало да са подобаващи, с цел да задържим експертите, които да работят на хеликоптера, у нас. Около 5000 лв. за парамедик и по-висока за водача са естествени заплати. Това съобщи Виктор Иванов, деятел за идеята HEMS.

" Раздвижването на процедурата за закупуване на хеликоптери е добра вест, само че по какъв начин ще се осъществя и самите детайлности, остават в неизясненост. Директната поръчка не е най-хубавата процедура, само че има причини за нея в този случай. Поне една машина би трябвало да бъде доставена до края на годината, по този начин 21 млн. по програмата за " Растеж и развиване " ще могат да бъдат взети ", изясни той.

Според него има действителна опция да няма някой от съставените елементи за хеликоптерите, като да вземем за пример чипове, а това да докара до закъснение на производството.

" Много неща би трябвало да се трансформират в законодателството. В Кодекса на труда не попада специалността парамедик. Не може да се назначават такива на трудов контракт, а те са наложителни за един медицински хеликоптер ", уточни Иванов.

Снимката е илюстративна
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР