България има ясно заявени амбиции да развива високотехнологични и зелени

...
България има ясно заявени амбиции да развива високотехнологични и зелени
Коментари Харесай

Радев: България ще продължи да насърчава развитието на високотехнологични и зелени производства

България има ясно декларирани упоритости да развива високотехнологични и зелени производства. Това съобщи президентът Румен Радев по време на формалната гала по подписването на декларация, с която България се причисли към Европейския алианс за акумулатори.

Алиансът сплотява над 800 индустриални сътрудници, софтуерни компании, финансови институции и развойни центрове и има за цел одобряването на Европа като водач в постигането на климатично неутрална стопанска система и превръщането й в център за нововъведения в региона на батериите, електрическата подвижност и съхраняването на сила.

„ Присъединяването на България към Алианса отключва нови хоризонти пред българската просвета, промишленост и нововъведения “, акцентира президентът Радев. По думите му страната ни получава опция да се интегрира и интензивно да взе участие във водещи планове за научни проучвания и бизнес разработки посредством доста по-интензивно капиталово партньорство.

Президентът Радев се обърна към представителите на Алианса и на задграничните компании и ги прикани да употребяват опциите за съдействие с българската промишленост и просвета.

В приветствието си президентът Радев изрази и високата си оценка за работата на Българската организация за вложения и на Министерството на нововъведенията и растежа. По думите му те са съумели да образуват нова визия за капиталовата политика на България и политическа воля за построяването на най-голямата в страната Държавна индустриална зона „ Доброславци ”, особено ориентирана към автомобилостроенето и обвързваните с него сегменти.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР