България има спад на новозаразените в последните седмици и това

...
България има спад на новозаразените в последните седмици и това
Коментари Харесай

Скендер Сила : СЗО съветва мерките да се вдигат поетапно

България има спад на новозаразените в последните седмици и това е добра вест. В същото време случаите са доста - стотици от тях биват приети в болница. Има доста смъртни случаи. Заради това би трябвало да насърчаваме имунизацията, да носим маски, да съблюдаваме отдалеченост, да отбягваме места с доста хора и да има съответно лекуване на хората в потребност. Пандемията към момента е тук. Това сподели представителят на СЗО в България Скендер Сила в изявление за предаването „ Събуди се " по Нова телевизия.

Той уточни, че Омикрон може да протича по-леко от предходни разновидности, само че при някои хора е съществено и може да докара даже до гибел. Затова СЗО поучава ограниченията да се подвигат поетапно, изясни той. Във всяка страна обстановката с пандемията е друга и за в бъдеще всяка ще взема решение самостоятелно за себе си.

„ В доста страни от Европейски Съюз имунизацията е на доста високо равнище, до момента в който в България то е ниско. Скендер Сила счита, че е мъчно да се предскаже дали идва краят на пандемията. „ Този вирус ни е изненадвал доста пъти. На всеки шест месеца имаме нов вид, от който да се тормозим. Достигнем ли до 70% на имунизирани хора по света, ще изградим групов имунитет. Дори да има нови разновидности, ще имаме този имунитет, който да ни пази ", счита представителят на СЗО в България.

Очакванията са обстановката да се стабилизира след средата на годината.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР