България има сериозен проблем - заради страха и популизма на

...
България има сериозен проблем - заради страха и популизма на
Коментари Харесай

Подкаст | Политиците манипулират миньорите и енергетиците с фалшиви обещания

България има сериозен проблем - поради страха и популизма на политиците единствено след няколко години въглищните електроцентрали и мините може да затворят, а средствата за различна претовареност и вложения в нови мощности да са окончателно изгубени.Този извънредно отрицателен, само че и евентуален сюжет обаче не се разисква обществено. Вместо това се приказва единствено за опазване на въглищната енергетика до 2038 година, явно за да се привлекат десетките хиляди гласоподаватели в Стара Загора, Перник и Кюстендил. Частта с финансирането някак се пропуща или неглижира, без значение че преквалификацията на хората и обезпечаването на нови работни места би трябвало да се случи доста преди да настъпи момента за затваряне на ТЕЦ-овете.
Гласът на Капитал

„ Гласът на Капитал “ е седмичен подкаст, в който публицистите описват най-важната история от седмицата в дълбочина, с подтекст и разбор.

България има сериозен проблем - поради страха и популизма на политиците единствено след няколко години въглищните електроцентрали и мините може да затворят, а средствата за различна претовареност и вложения в нови мощности да са окончателно изгубени.

Този извънредно отрицателен, само че и евентуален сюжет обаче не се разисква обществено. Вместо това се приказва единствено за опазване на въглищната енергетика до 2038 година, явно за да се привлекат десетките хиляди гласоподаватели в Стара Загора, Перник и Кюстендил. Частта с финансирането някак се пропуща или неглижира, без значение че преквалификацията на хората и обезпечаването на нови работни места би трябвало да се случи доста преди да настъпи момента за затваряне на ТЕЦ-овете.

Всъщност тези вложения би трябвало да се случват още в този момент, в случай че желаеме преходът да бъде в действителност планов и обективен.

Защо стана по този начин, какъв е казусът с въглищните централи и за какво политическото пасуване не е поръчител, че отново няма да затворят, с разликата, че ще сме изгубили голям паричен запас, приказваме в този епизод на " Гласът на Капитал " с ръководещия редактор в " Капитал " Ивайло Станчев.
Your browser does not support the audio element. Реклама
Ще чуете:

Какво желаеме да преговаряме по Плана с Европейската комисия?
Каква е истината за работата на въглищните централи и правилно ли е, че е вероятен дефицит на ток?
Каква е вероятността отказването от едно заплащане (за въглищните централи) да докара до отричане от целия проект?
Реклама
Колко огромен е рискът да загубим част от парите и какви са периодите?
Свързани публикации Подкаст: Сезонът на банкрутите 17 март 2023, 11:36 Подкаст с Юлиан Попов: Поне 20 милиарда евро са евентуалните вложения в " Марица изток " 14 март 2023, 10:04 Подкаст | Стари златни: какво ни костват остаряването и ейджизмът 10 март 2023, 14:33
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР