България има огромен потенциал да развива различни видове масов и

...
България има огромен потенциал да развива различни видове масов и
Коментари Харесай

Министър Ангелкова: България е отлично място за инвестиции в туризма със стабилност и ниски данъци

България има голям капацитет да развива разнообразни типове всеобщ и профилиран туризъм и предлага отлични условия за вложения в бранша. Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова Николина Ангелкова е министър на туризма. Родена е на 30 ноември 1979... към профила на капиталов конгрес пред сътрудниците си министри от страните участнички в интернационалното туристическо ревю WTM в Лондон.

Българското държавно управление издигна туризма в народен приоритет и сложи сериозен акцент върху развиването на туристическата инфраструктура, акцентира тя. Страната ни става все по-притегателно място за вложения в туризма поради финансовата непоклатимост на страната и нормативната база, насърчаваща огромните вложители. Сред преимуществата на България са също 10% ставка на корпоративния налог и 10% налог общ приход, политическата непоклатимост, растеж на Брутният вътрешен продукт от 3.4% за 2016 година (пето място в ЕС) и второ най-ниско съответствие държавен дълг/БВП в границите на Съюза. България е известна и с най-бързия интернет в Европа, разясни още тя.

Министър Ангелкова показа пред сътрудниците си картата на българските капиталови планове в туризма, готова от ведомството. Тя включва към 30 оферти към вложителите, само че техният брой може да се усилва в бъдеще. Сред обектите за вложения има паркове, плувни и СПА комплекси, експозиционни центрове и други

Ръстът на туризма в България е по-висок от тези за Турция, Италия и Франция, сочат данните на Световния барометър за туризъм на Световната организация по туризъм към Организация на обединените нации. Средно за последните 5 години България има два пъти по-високо нарастване на туристическите пътувания от чужбина по отношение на равнището на Европейски Съюз, а 7 от всеки 100 евро, вложени в страната, са вложени точно в туризъм, означи министър Ангелкова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР