България и Сърбия подписаха споразумение за намаляване на цената на

...
България и Сърбия подписаха споразумение за намаляване на цената на
Коментари Харесай

България и Сърбия подписаха споразумение за намаляване цената на роуминга

България и Сърбия подписаха съглашение за понижаване на цената на роуминга. Министърът на превоза, осведомителните технологии и известията на България Ивайло Московски и министърът на търговията, туризма и телекомуникациите на Сърбия Расим Ляич подписаха въпросния меморандум.

Документът бе парафиран в наличието на премиера на България Бойко Борисов, президента на Сърбия Александър Вучич, премиера на Гърция Алексис Ципрас и министър-председателя на Румъния Михай Тудосе, в границите на провелия се през днешния ден в Белград Съвет за съдействие на високо ниво сред четирите страни, оповестиха от държавната осведомителна работа.

Споразумението планува страните да предизвикват мобилните оператори да реализират съответни договорености между тях, които да доведат до трайното понижаване на интернационалните цени на роуминг услугите.

От поевтиняването на диалозите в роуминг ще се възползват близо 14 милиона жители на двете страни. Сърбия е втората страна от Западните Балкани, с която се подписва подобен меморандум.

Това е следващата крачка към осъществяването на един от главните цели, за които страната ни ще работи в границите на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз - информационна съгласуваност сред Западните Балкани и страните членки.

Цените за услуги в роуминг сред България и Сърбия варират от 2,99 лева до 6,99 лева на минута и към 25 лева на мегабайт и са едни от най-високите в Европа.

Продължават лидерските срещи в Белград. Днес ще бъдат разисквани общи планове в региона на икономическото съдействие, укрепването на районната непоклатимост и поддръжката за интеграцията на страните в района.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР