България и Румъния са възпрепятствани да се присъединят към Шенгенската

...
България и Румъния са възпрепятствани да се присъединят към Шенгенската
Коментари Харесай

Външният министър заяви, че Холандия и Франция ни пречат да влезем в Шенген

България и Румъния са възпрепятствани да се причислят към Шенгенската зона от Холандия и Франция. Министърът на външните работи на България Екатерина Захариева съобщи това в изявление пред съветския вестник „ Известия ".

От началото на 2011 година Европейската комисия и Европейския парламент са издали доста резолюции и отчети, които приканват страните от Европейския съюз да одобряват България и Румъния в Шенгенското пространство, само че това не създава забележими резултати ", сподели Захариева.

„ Две страни - Холандия и Франция - към момента показват угриженост по отношение на приемането на България и Румъния в Шенгенското пространство. След експлоадирането на миграционната рецесия мога да схвана техните терзания, само че не мога да намеря същински причини за отхвърли ", посочи тя.

„ До 2011 година към този момент сме изпълнили всички механически условия и в този момент, в изискванията на всеобщ приток на бежанци в Европейски Съюз, доказахме своята дарба да защитим външните граници на Европейския съюз. По този метод няма причина България и Румъния да не бъдат включени в Шенгенското пространство ", уверена е Захариева. Тя акцентира, че София продължава да води договаряния с двете страни, с цел да ги убеди да одобряват България в Шенгенското пространство.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР