България и Иран парафираха споразумение за сътрудничество в най-древния спорт.

...
България и Иран парафираха споразумение за сътрудничество в най-древния спорт.
Коментари Харесай

Гриша Ганчев подписа важен договор за българската борба

България и Иран парафираха съглашение за съдействие в най-древния спорт. В договора са заложени годишни лагери на разменни начала с по двамата най-силни все още състезатели във всяка категория на класическия и свободния жанр.

Договорено бе и присъединяване на най-хубавите борци на двете страни на шампионатите „ Тахти къп “ и „ Дан Колов – Никола Петров “.

Контрактът бе парафиран в Техеран от Гриша Ганчев, член на управителния съвет на Българската федерация по битка, и Алиреза Дабир, президент на Иранската централа и олимпийски първенец от Сидни 2000.

 Гриша Ганчев битка
източник: bul-wrestling.org

На подписването участва Армен Назарян, повторен олимпийски първенец и селекционер на мъжкия ни народен тим в класическия жанр.

По време на едноседмичния престой в страната Назарян направи открита подготовка и изнесе семинар пред най-хубавите ирански борци. Интересът към българските посетители бе огромен и от страна на медиите. Двамата гостуваха в най-голямата иранска телевизия, където показаха книгите, отдадени на Назарян, Валентин Йорданов, както и българските триумфи на олимпийски игри – „ България на Олимп “.

 Гриша Ганчев битка
източник: bul-wrestling.org

В Иран има 5 милиона картотекирани борци, като 40 000 състезатели са на заплата във федерацията, в която чиновниците са 1200! А подготвителната база на националите е супермодерна.

В момента класиците са на подготовка в Тетевен, а дамите и мъжете в свободния жанр са на Белмекен.
Днес започва държавният шампионат в свободния жанр в Ловеч, който пропуща Георги Вангелов, поради подготовката си за олимпийските игри. Но на тепиха в зала „ Ловеч “ излезе Микай Наим, сегашен притежател на златния пояс „ Дан Колов “.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР