България и Хърватия ще обединят усилията си за задълбочаване на

...
България и Хърватия ще обединят усилията си за задълбочаване на
Коментари Харесай

Президентът Радев и премиерът на Хърватия обсъдиха задълбочаване на европейската интеграция



България и Хърватия ще обединят напъните си за задълбочаване на европейската интеграция на двете страни. Това беше общата позиция на президента Румен Радев и на министър-председателя на Република Хърватия Андрей Пленкович, които организираха среща през днешния ден в София.

Разговорът бе извършен в границите на Шестата Среща на върха и Бизнес конгрес на Инициативата „ Три морета “ в Националния замък на културата в София.

Членството на България и Хърватия в Шенген също бе измежду акцентите в диалога сред двамата водачи. Обща бе позицията, че постигнатото от двете страни следва да бъде прието и да води до резултати.

Българският държавен глава открои ефикасната битка с корупцията, престъпността и незаконната миграция като основен фактор за напредъка на страната ни в упоритостта за участие в Шенген. „ Имаме общ път по тази тематика и по нея би трябвало да има не съревнование, а партньорство “, посочи от своя страна хърватският министър-председател.
Пред Радев хърватският министър председател е подчертал, че прогрес в процеса на присъединение на Република Северна Македония към Евросъюза е в полза на целия район.
Българският държавен глава е показал, че разговорът с югозападната ни съседка е възобновен през последните месеци.

Именно това е пътят към устойчиви и необратими резултати в двустранните връзки на София и Скопие, а те ще открият началото на преговорния развой за участие на нашата съседка в Европейския съюз.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР