България и еврото Бюджет и финансиБългария изостава по пътя към

...
България и еврото Бюджет и финансиБългария изостава по пътя към
Коментари Харесай

Държавата пусна анкета към малкия и среден бизнес за еврото

България и еврото Бюджет и финансиБългария изостава по пътя към еврото и това ще ѝ коства скъпоБюджет и финансиВлизането на България в еврозоната се отсрочва с най-малко две години
Държавата пусна анкета, ориентирана към дребните и междинни предприятия в страната по отношение на готовността им да сменят валутата от лев на евро в своите ежедневни интервенции. Допитването има за цел да открие вероятни проблеми в тяхната активност при прекосяването от едната към другата валута.

Анкетата е анонимна и съдържа въпроси, които да изяснят тематики като предстоящи разноски, свързани с адаптиране на фискалните устройства, смяна на счетоводен програмен продукт, обозначаване на цените в двете валути и други. Информацията се събира и за потребностите от образование на личния състав и други вероятни провокации пред предприятията в процеса на въвеждане на еврото.

Допитването е оповестено на интернет страницата на Министерството на стопанската система и промишлеността и в него ще може да се гласоподава до 16 декември. От ведомството показват, че оценките от анкетата ще бъдат употребявани при обмисляне на стратегическите документи в бранша и ще се взимат поради при подготовката на законодателни промени за промяната на националната валута.

Припомняме, че България се стреми да одобри еврото от 1 януари 2024 година Mиналия месец гуверньорът на Българската национална банка Димитър Радев призна, че възможностите това да се случи тогава са сред 30 и 40%, защото политическата рецесия в страната и неналичието на устойчиво постоянно държавно управление забавят дейностите, които би трябвало да се извършат.
България изостава по пътя към еврото и това ще ѝ коства скъпо
Иначе в края на своя живот държавното управление на Кирил Петков утвърди План за приемане на еврото, а след това с встъпването на служебния кабинет на президента Румен Радев стана ясно, че е почнала и работата за правенето на Закон за еврото.

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинБългария и еврото въвеждане на еврото в България прекосяване към еврото План за еврото прекосяване на България към еврото приемане на еврото ПоследниНай-четениБюджет и финанси 32 Държавата пусна анкета към дребния и междинен бизнес за еврото Бюджет и финанси 76 Нова мярка за 118 млн. лева по ПВУ се придвижва към бизнеса Политика 676 Още една страна се изрече срещу влизането на България в Шенген Индустрии 140 Обявиха финалистите в Effie Awards България 2022 Любопитно 12948 Най-скъпият Мондиал в историята: Цените хвърчат, само че билети и места няма Пазари 11926 Голямото съветско петролно катурване набира скорост Компании 10702 Exe Solar построява цех за 13 млн. лева в Ямбол Имоти 10535 След невъобразим растеж: Охлаждането на имотния пазар в България стартира Всички новини15:53
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР