България гостува на европейския шампион Италия в световна квалификация за

...
България гостува на европейския шампион Италия в световна квалификация за
Коментари Харесай

България ще иска да спре летящата към безсмъртието Италия

България гостува на европейския първенец Италия в международна подготовка за Мондиал 2020 в Катар. Двубоят ще се организира на „ Артемио Франки “ във Флоренция и ще започва в 21:45 часа. Това ще е първи формален дуел за Скуадра Адзура след триумфа на UEFA EURO 2020, а в Тоскана през днешния ден се чакат към 19 000 последователи.

До момента Италия е едноличен водач в Група С с девет точки след три безапелационни победи, до момента в който „ лъвовете “ са четвърти с една.

България потегли с въодушевление за Италия, а селекционерът Ясен Петров няма проблеми с контузени играчи след извършения лагер в Бояна. Опитният експерт съобщи: "Знаем доста добре силите на Италия и по какъв начин играят. Може да хи затрудним със мощен колектив и религия в силите ни. Най-вече би трябвало да покажем дисциплинираност и позитивизъм. Това е един мач, в който няма какво да губиш. Вчера за първи път разговаряхме малко по-дълго с тима. Знаете, Италия е европейски първенец и от този мач можеш единствено да спечелиш. Но ще се опитаме каквото можем, да спечелим. Иначе е ясно. Италия е класен тим и против тях би трябвало да предложим каквото можем.

В същото време Скуадра Адзура гони международен връх, откакто имат шанса да задминат Испания и Бразилия при победа или еднакъв. В момента трите сили имат по 35 мача без загуба. За последно България е побеждавала Италия преди 30 години. Тогава през 1991 година „ лъвовете “ надвиват с 2:1 на стадион „ Васил Левски “ в другарска среща. Но при гостуванията би трябвало да се върнем още обратно, с цел да посочим последния гол на трикольорите на Апенините. През 1981 година България губи с 2:3 в другарски мач, а попаденията за отбора са дело на Стойчо Младенов и Благой Благнев.

Селекционерът на „ адзурите “ няма да може да разчита на Мануел Ладзари и Андреа Белоти, които са контузени и пропущат срещата. "Европейската купа не трансформира нищо. Животът продължава, още веднъж се захващаме за работа. Продължаваме оттова, където спряхме през лятото. Станахме европейски първенци и направихме щастливи 60 милиона италианци. Фактът, че зарадвахме толкоз хора, ни прави горди. Но в този момент би трябвало да мислим за идните квалификации. Има още пет мача и би трябвало да подходим съществено. Най-важното в този момент е да си подсигуряваме класирането за Мондиала, а по-късно ще мислим за финалната фаза ", съобщи от своя страна Манчини.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР