България е вторият пазар след Румъния, където преди години започна

...
България е вторият пазар след Румъния, където преди години започна
Коментари Харесай

Петър Атанасов от Тулсистемс: С eMAG Marketplace растем и се развиваме заедно

България е вторият пазар след Румъния, където преди години стартира да действа платформата за електронна търговия eMAG Marketplace. Днес в нея над 5000 търговци оферират повече от 2 милиона дейни артикули и броят им непрестанно пораства.

eMAG Marketplace организира за трети път у нас годишния си Sellers’ Day (Ден на търговците) – особено събитие за една от огромните общности от онлайн бизнесмени у нас, подготвени да развиват бизнеса си в народен и в интернационален проект.

За изгодите от сходно партньорство и за това по какъв начин една българска компания за импорт и дистрибуция сполучливо дава отговор на условията на потребителите и на пазара беседваме с Петър Атанасов, шеф на " Тулсистемс " ЕООД, вносител и дистрибутор на строителни машини, електроинструменти, дървообработващи машини и градинска техника.

Г-н Атанасов, с какви артикули присъствате в eMAG Marketplace?

Най-общо казано, ние предлагаме машини, улесняващи всекидневието и живота навън, който от ден на ден ценим.

С двата марката Etools.bg и Egradina.bg представляваме над 100 марки, като непрестанно следим условията на клиентите и на пазара и усилваме предлагането.

Бизнесът ни с крайни клиенти е главно онлайн.

Колко време към този момент присъствате в платформата и какъв е опитът ви с нея?

Присъединихме се към eMAG Marketplace още първоначално му у нас, през 2015 година, а през 2016 беше и първият eMAG Black Friday, в границите на който предлагахме наши артикули. Спомням си, по какъв начин сутринта отворих мейла си и видях над 100 поръчки, а още нямаше 9 часа.

Това продължи през целия ден, най-после имахме 500 продажби – мащабите на акцията в действителност са впечатляващи и ни накара да се замислим за още по-активно онлайн наличие. В края на предходната година успяхме да увеличим 10 пъти портфолиото си, качено на платформата - от 1850 на 18 500 продукта.

Бих споделил, че с eMAG Marketplace растем и се развиваме дружно.

Какви са настоящите потребителски трендове, които можете да изведете във вашата сфера?

Продуктите от категорията „ Направи самичък ” – разнообразни принадлежности и машини – сигурно набраха още повече известност по време на пандемията, както и най-новите ни оферти, свързани с градинска техника. Мисля, че всички оценихме зелените места, които имаме, и започнахме да им обръщаме повече внимание.

Търсени са и акумулаторните принадлежности – наклонност е да махаме кабелите, което важи и за самото извършване на покупки, което става от ден на ден онлайн и през телефона.

Поради спецификата на нашите артикули, изчерпателното им изложение е значимо, с цел да могат клиентите да намират по-лесно тъкмо това, което им трябва; дружно с това те ценят правилното отношение, търсят гъвкави варианти за заплащане и многообразие.

Кои от услугите, които платформата предлага на Marketplace търговците, намирате за вас персонално като изключително потребни?

Работата с eMAG Marketplace ни оказа помощ да структурираме бизнеса си, като съблюдаваме техните стандарти, стъпваме на опита им и се учим. Те сигурно си схващат от работата, по тази причина следваме рекомендациите им и се стремим да интегрираме всички нововъведения, които оферират.

eCREDIT да вземем за пример – опцията клиентите да пазарят на комфортни за тях вноски след онлайн утвърждение – е изключително потребна услуга за нас, защото подтиква продажбата на по-скъпи артикули.

Когато предходната година фрапантно увеличихме броя на предлаганите продукти, се възползвахме от опциите на платформата за разпространение и включване в разнообразни промоционални акции. Така бързо и дейно започнахме да осъществяваме продажби на новите артикули.

Имате ли препоръки към търговците, които занапред се причисляват към платформата?

Да се възползват пълноценно, благодарение на eMAG Marketplace, от големите благоприятни условия, които дава електронната търговия. Да оферират разнообразно портфолио от артикули и да се включват интензивно в акциите на платформата, посредством които се притеглят нови клиенти.

Добре е да имате ясно дефинирана тактика за насърчаване на бизнеса си – правенето ѝ се улеснява от множеството принадлежности за обзор и разбор в eMAG Marketplace. С тях може да наблюдавате личното си показване, да видите кои артикули се търсят най-вече, какви са реализациите в разнообразни акции през годината.

И, несъмнено, би трябвало да си квалифициран за доста продажби – като наличност, запас за култивиране. За положителното потребителско преживяване е значим целият развой - от поръчката до доставката.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР