България е водеща страна в Централна и Източна Европа по

...
България е водеща страна в Централна и Източна Европа по
Коментари Харесай

България е на едно от челните места в света по прилагане на технологиите на Google в образованието

България е водеща страна в Централна и Източна Европа по потребление на софтуерните решения, които платформата на Гугъл за образованието дава.

Това стана ясно по време на среща сред министъра на образованието проф. Галин Цоков и Уилям Флоранс, началник на Гугъл Workspace за образованието в Централна и Източна Европа.

Новите технологии могат да оказват помощ и там, където не доближават преподаватели

Анализът е на софтуерния колос и се базира на разнообразни индикатори като брой сертифицирани преподаватели и обучители, брой Гугъл референтни учебни заведения и потребление на приложения като „ Гугъл Класна стая “.

България е и преди всичко по брой учители на глава от популацията със международно приети документи за цифрови умения на софтуерната компания.

Данните демонстрират, че към 500 учебни заведения и общо над 200 000 консуматори в страната ни употребяват интензивно опциите, предоставени от облачната платформа на компанията.

TranslateLocally е опция на огромните онлайн платформи и подсигурява сигурността на данните

По думите на Уилям Флоранс платформата е софтуерно решение, само че по-важното е, че капацитетът на технологията е да обезпечи еднакъв достъп до обучение, да подкрепи учителите и да насърчи новаторски практики за преподаване.

Други значими акценти в диалога бяха навлизането на изкуствения разсъдък, образуване на взаимно събитие за показване на цифровите решения в образованието и методите за по-масовото им потребление у нас.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР