България е суверенна държава и изпълнява решенията на парламента -

...
България е суверенна държава и изпълнява решенията на парламента -
Коментари Харесай

Димитър Стоянов след критиките на Латвия: България е суверенна страна и сама взима решения

България е суверенна страна и извършва решенията на Народното събрание - с тези думи служебният министър на защитата Димитър Стоянов разяснява казаното латвийския си сътрудник Артис Пабрикс, че отводът на България да изпрати оръжие за Украйна граничи с изменничество.

" Има решение от 47-ото Народно заседание, където е казано каква помощ би трябвало да се оказва, тъй че ние съблюдаваме прецизно това, което е решено от Народното събрание. Нямам табиет да подлагам на критика непознати политици, само че ще кажа, че България е суверенна република и си взема решенията вътре в страната, а не от някоя балтийска столица или където и да е другаде. Ние би трябвало да следваме нашия си интерес, а ползата е подобен, какъвто го дефинира Народното събрание ".

Димитър Стоянов акцентира, че в сегашната обстановка даването на оръжие за Украйна би трябвало да става след преценка дали това няма да повлияе на отбранителните качества на армията ни. А с тази си позиция той действително повтаря неуместните и унизителни за страната ни тези на президента Румен Радев, който по всевъзможен начин се пробва да повлия и на новия парламент във връзка с вземането на решение България да окаже военна помощ на Украйна, каквато самодейност има от страна на " Демократична България ".
 
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР