България е страната в ЕС, където най-малък процент от населението

...
България е страната в ЕС, където най-малък процент от населението
Коментари Харесай

Само 3 държави в ЕС не са плътно зад Украйна, ние сме шампиони

България е страната в Европейски Съюз, където минимален % от популацията поддържа финансирането и изпращането на военно съоръжение за Украйна. Това излиза наяве от оповестено през днешния ден изследване „ Стандартен Евробарометър “ в навечерието на първата годишнина от началото на съветската експанзия в Украйна.

То демонстрира неотслабващата мощна взаимност на европейците с Украйна и тяхната поддръжка за дейностите, подхванати в помощ на страната и на народа ѝ, акцентират от Европейската комисия.

Само три са страните от Европейски Съюз, където болшинството от интервюираните не поддържат финансирането и изпращането на военно съоръжение за Украйна. Това са Словакия (38% „ за “, 56 „ срещу “ и 6 „ не знам “), Гърция (съответно 36, 59 и 5%) и България (33, 57 и 10%). Същевременно 65 на 100, или две трети от жителите на Европейски Съюз, утвърждават тези ограничения.

В България е най-слабата поддръжка за възбраната съветските държавни медии да излъчват в Европейски Съюз. Тази мярка се утвърждава единствено от 39%, до момента в който 46 са „ срещу “, а 16 дават отговор с „ не знам “. Като цяло мярката се поддържа от 67% от интервюираните в Европейски Съюз.

Макар болшинството у нас да са съгласни, че би трябвало да понижим допустимо най-бързо зависимостта си от съветските енергийни източници, страната ни е една от двете, където  така считат по-малко от 7 от 10 интервюирани. Все отново тук сме отстъпили последното място на Словакия. Процентите в България са 65 „ за “, 23 „ срещу “ и 12 „ не знам “. Данните в Словакия са надлежно 55, 38 и 7 на 100. Като цяло в Европейски Съюз за понижаване на зависимостта са 84 на 100 от допитаните.

Гражданите на Европейски Съюз резервират непоколебимата си взаимност с Украйна. 91% от интервюираните утвърждават даването на филантропична помощ, а 88% поддържат приема в Европейски Съюз на бежанци от страната.

77% утвърждават даването на финансова поддръжка на Украйна, до момента в който 74% поддържат налагането на стопански наказания на съветското държавно управление, предприятия и физически лица.

Европейците не престават също по този начин да поддържат в огромна степен възбраната съветски държавни медии да излъчват в Европейски Съюз (67%).

Като цяло отговорът на Брюксел на съветското навлизане в Украйна удовлетворява по-голямата част от европейските жители – 56%. В България на същото мнение са 48% против 42% „ срещу “ и 10% „ не знам “.

47% от европейците имат доверие в Европейски Съюз, а 32% имат доверие в националните си държавни управления.

45% от европейците имат позитивна визия за Европейски Съюз, 36% неутрална, а 18% негативна.

62 на 100 декларират, че са оптимисти за бъдещето на Европейски Съюз. Това бележи спад от 3 процентни пункта спрямо лятото на 2022 година, само че е сходно с равнището от февруари 2022 година преди съветската експанзия против Украйна.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР