България е с най-високо ниво на престъпления, насилие или вандализъм

...
България е с най-високо ниво на престъпления, насилие или вандализъм
Коментари Харесай

България се класира първа в ЕС по насилие и вандализъм

България е с най-високо равнище на закононарушения, принуждение или вандализъм в целия Европейски съюз, сочи ново, съгласно което 20,2% от хората в страната ни оповестяват за закононарушения, принуждение или вандализъм в региона, в който живеят. Средното ниво в ЕС е 11%, което значи, че България го надвишава двойно, съобщи БГНЕС. След " първенеца " България се подреждат Гърция (16,9%) и Нидерландия (16,3%).

Най-ниско е равнището на закононарушения и вандализъм в Хърватия - 2,7%, а покрай нея се класират Литва (3,2%) и Полша (4,4%).

През 2013 г. 14,1% от жителите на 27-те страни в Европейски Съюз са съобщили, че са изправени пред проблем с престъпността, насилието или вандализма в техния локален регион и от този момент този дял понижава. В България също има спад, само че всяка година страната остава все на първа позиция по този индикатор. Както може да се чака, хората, живеещи в градовете, оповестяват за такива проблеми над три пъти по-често от хората в селските региони през 2019 година (21,3% против 6,9%).

Фокусирайки се върху положението на бедността, 13,4% от хората в риск от беднотия в Европейски Съюз оповестяват за появяването на закононарушения, принуждение или вандализъм в техните райони в съпоставяне с 10,6% от тези, които не са изложени на риск от беднотия.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР