България е с най-високо ниво на , насилие или вандализъм

...
България е с най-високо ниво на , насилие или вандализъм
Коментари Харесай

Евростат: България първенец в ЕС по престъпления, насилие или вандализъм

България е с най-високо равнище на, принуждение или вандализъм в целия Европейски съюз. Това сочи ново изселвдване на, съгласно което 20,2% от хората в страната ни оповестяват за закононарушения, принуждение или вандализъм в региона, в който живеят.
Най-ниско е равнището на закононарушения и вандализъм в Хърватия - 2,7%.
През 2019 година 11,0% от популацията на 27-те държави-членки на Европейски Съюз са съобщили, че са изправени пред проблем с престъпността, или вандализма в техния локален регион. Този дял понижава всяка година от своя връх през 2013 година (14,1%). Както може да се чака, хората, живеещи в градовете, оповестяват за тези проблеми над три пъти по-често от хората в селските региони през 2019 година (21,3% против 6,9%).
Фокусирайки се върху положението на бедността, 13,4% от хората в риск от беднотия в Европейски Съюз оповестяват за появяването на закононарушения, принуждение или вандализъм в техните региони, спрямо 10,6% от тези, които не са изложени на риск от беднотия.
Делът на хората, съобщаващи за закононарушения, принуждение или вандализъм в техния регион, варира в другите държави-членки на Европейски Съюз. След " първенеца " България се подреждат Гърция (16,9%) и Нидерландия (16,3%).
 Криминален психолог: Престъпността ще зачести поради безработицата Криминален психолог: Престъпността ще зачести поради безработицата
Престъпността ще зачести. Няма по какъв начин това, което ни се случва в последната година, да не се отрази и на тази страна от живота. В по-малк...
За разлика от тях, за едно с Хърватия на най-ниска позиция се намират и Литва (3,2%) и Полша (4,4%).
Припомняме, че през юли и през декември предходната година. Резултатите, които сме постигнали в битката с битовата престъпност, са безспорни. Това съобщи на специфичен брифинг основният секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов. И охарактеризира нещата по този начин – няма място в България, което не бих предложил на който и да е да посети. Между прокуратурата и Министерство на вътрешните работи се построява и съвсем се построи едно положително партньорство както на централно, по този начин и на локално равнище, установи Гешев. Той благодари на чиновниците на Министерство на вътрешните работи за работата им, изключително по времето на изключителното състояние.
Главният прокурор посочи като образец, че понижението на телефонните измами за три следващи години е над 90% на годишна база. И добави, че имало дни даже без обири на коли в цялата страна, а приблизително са по 3 дневно. Спадът на годишна база за първите 5 месеца, понижението е с над 12%.
Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР