България е с едно от най-енергоемките и въглеродно интензивни производства,

...
България е с едно от най-енергоемките и въглеродно интензивни производства,
Коментари Харесай

Икономическият министър Богдан Богданов: Бизнесът има нужда от нови енергийни ресурси

България е с едно от най-енергоемките и въглеродно интензивни производства, означи министърът на стопанската система и промишлеността Богдан Богданов по време на конгрес и уточни, че фактор за това са и мините, като близо 40 на 100 от силата, която произвеждаме, е от въглищни централи.

Ситуацията се трансформира освен, тъй като сме поели съответни задължения - бизнесът има потребност от нови енергийни запаси, съобщи министърът по време на тридневния конгрес " Зелена седмица 2023 " ( " Green Week 2023 " ) за зеления преход в страните от Централна и Източна Европа, проведен от dir.bg, и 3E News. Българска телеграфна агенция е медиен сътрудник на събитието.

Той посочи, че по време на работата му като изпълнителен шеф на Българската организация за вложения (БАИ) през последната година и половина е станало известно, че 100 % от предпочитаните вложители са имали потребност от различни източници на сила. Според министъра индустриалните мощности, които в този момент има страната, е доста евентуално през идващите години, а даже и преди 2038 година, да не бъдат конкурентни.

Компаниите си слагат доста амбициозни цели и страната би трябвало да приготви законодателната рамка, с цел да могат те да реализират задачите си, само че би трябвало и да се употребяват всички вероятни запаси за обезпечаване на равномерен преход към нови енергийни запаси, и да се подсигури конкурентоспособността на бизнеса, сподели министърът, представен от Българска телеграфна агенция.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР