България е получила писмо от върховния представител на ЕС по

...
България е получила писмо от върховния представител на ЕС по
Коментари Харесай

ЕС поиска от България да изпрати на Украйна оръжия от складовете си

България е получила писмо от висшия представител на Европейски Съюз по външната политика Жозеп Борел, адресирано до министъра на защитата Димитър Стоянов. В него се изисква страната ни да обезпечи муниции от складовете си за Украйна .

Тази вест идва на фона на речна на Владимир Путин пред Народното събрание, в която той интензивно промотира ескалацията на бойните дейности в Украйна и напълно упрекна Запада за започването на военния конфлкт.

Най-тревожната опасност, която прозвуча по време на малко значимата като цяло тирада, беше за надвисналата опасност от „ световен спор “ . Без да дава вяра за преустановяване на войната в Украйна, която стартира преди година, Путин разсъни още веднъж опасения за нова студена война.

На взаимен брифинг с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг Борел заяви, че такива писма са били изпратени до всички 27 страни членки на Европейски Съюз.

„ Обезпокоени сме, че Китай може да оказва помощ на Русия. Тя не би трябвало да завоюва и по тази причина би трябвало да увеличим помощта за Украйна. Приветствам новите известия за оръжейни доставки и те би трябвало да бъдат направени, преди Русия да се възползва от обстановката “, сподели Столтенберг от своя страна.

Вчера министърът на външните работи Николай Милков съобщи, че България няма да доставя муниции на Украйна.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР