България е напълно решена да изпълни своите ангажименти към Парижкото

...
България е напълно решена да изпълни своите ангажименти към Парижкото
Коментари Харесай

Стефан Янев в Глазгоу: България е решена да изпълни ангажиментите си към Парижкото споразумение

България е изцяло решена да извърши своите задължения към Парижкото съглашение . Това съобщи служебният министър председател Стефан Янев в Глазгоу по време на световната климатична конференция, оповестиха от Министерския съвет.

Той акцентира, че дружно с страните членки на Европейски Съюз страната ни работи за реализиране на климатична индиферентност до 2050 година, както и за още по-амбициозната цел за 55 % понижаване на излъчванията на парникови газове до 2030 година, което е заложено в законодателството на Европейски Съюз.
 На срещата за климата в Глазгоу се договориха за понижаване на метана и обезлесяването
На срещата за климата в Глазгоу се договориха за понижаване на метана и обезлесяването

През 2020 година светът е изгубил 258 000 кв. км гора

" Само работеща и жизнеспособна стопанска система може да бъде трансформирана в подтекста на целите на зеления преход. В този развой би трябвало да се вземат поради националните особености, тъй че методът да бъде обективен и симетричен ", сподели Янев пред държавните и държавните ръководители във втория ден на Световната среща на водачите в границите на 26-ата конференция на страните по Рамковата спогодба на Организация на обединените нации по изменение на климата (COP 26) в Глазгоу.

Той посочи, че страната ни е създала напълно нов набор от ограничения в Плана за възобновяване и резистентност на България.

" Той ще стане нова пътна карта за декарбонизация на българската промишленост и за реализиране на стопански напредък в границите на устойчива и съхранена околна среда, което включва поетапното преустановяване на потреблението на въглища до 2038-2040 година ", сподели Янев.
 Байдън заспа на конференцията за климата в Глазгоу
Байдън заспа на конференцията за климата в Глазгоу

Американският президент е на преклонните 78 години

Усилията на страната ни са съсредоточени върху три основни цели: по-нататъшно ускорено развиване на възобновимите енергийни източници и водород; увеличение на енергийната успеваемост на стопанската система и устойчива подвижност .

Премиерът Стефан Янев подчертава, че България поддържа обединените старания на държавните управления, частния бранш, университетските среди и други заинтригувани страни в общата цел за битка против изменението на климата.

" Копаем личните си гробове ": шефът на Организация на обединените нации настоя срещата в Глазгоу да работи за климата

" Време е да кажем стига "

Той прикани за постигане до нов консенсус сред всички страни по нужните дейности и цели , отнасящи се до климата, за реализиране на климатична индиферентност в планетарен мащаб доникъде на този век.

" По-честите рискови метеорологични феномени, на които сме очевидци, са явен знак, че световното стопляне се форсира и към този момент визира доста аспекти на нашия живот, стопански системи и екосистеми. Присъствието ни тук през днешния ден значи, че осъзнаваме какъв брой значимо е да работим дружно и че са нужни по-надеждни дейности от всички страни и от всеки един от нас, с цел да ограничим повишението на температурата ", акцентира българският министър председател.
 Ердоган пропуща срещата за климата в Глазгоу поради спор за сигурността с Англия
Ердоган пропуща срещата за климата в Глазгоу поради спор за сигурността с Англия

Англия не е съумяла да извърши настояванията на Анкара за ограничения за сигурност
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР