България е единствената страна от 27-те членки на ЕС, която

...
България е единствената страна от 27-те членки на ЕС, която
Коментари Харесай

Българите сме най-нещастната нация в Европа

България е единствената страна от 27-те членки на Европейски Съюз, която влезе с общ резултат под шест (по десетобалната система) за изцяло задоволство от живота през 2022 година, оповестява Euronews.

 

Евростат изследва годишно какъв е процентът на доволните от живота си жители на страните в блока. Тази канара варира от нула - безусловно неодобрение - до 10 - което значи, че нещата не могат да вървят по-добре.

 

Лесно може да се допусна, че щастието на хората е обвързано с благосъстоянието на една страна. Затова и не е изненада, че не за пръв път Австрия попада на върха на класацията. Тази взаимозависимост обаче не е годна за всички страни. Като цяло хората в северните и западните райони на блока са склонни да бъдат по-удовлетворени от живота си. 

 

Румъния и Полша, които са две много по-бедни страни, удовлетворението от живота е в горния завършек на скалата - което допуска, че повече пари не значи безусловно повече благополучие. Вместо това наподобява, че фактори като възраст, равнище на обучение, фамилно и финансово състояние също могат да окажат въздействие. 

 

Изследването демонстрира, че най-щастливи са семействата, в които има дете. Най-нещастни са тези, които живеят сами. Също по този начин очевидно е, че по-младите хора (тези на възраст сред (6 и 29 г.) са доста по-щастливи от хората над 65 г. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР