България да подкрепи нови по-строги санкции срещу Русия заради зверствата

...
България да подкрепи нови по-строги санкции срещу Русия заради зверствата
Коментари Харесай

ДБ искат Митрофанова да бъде обявена за персона нон грата

България да поддържа нови по-строги наказания против Русия поради зверствата в Буча, а посланика на Москва у нас Елеонора Митрофанова да бъде оповестена за личност нон грата. Това изиска в декларация от името на “Демократична България” Антоанета Цонева.

За изгонването на Митрофанова от София се приказва от месец, само че това е първият път, в който това е поискано публично, написа 24 часа. Отношенията сред съветската посланичка и българското държавно управление се обтегнаха, откакто в края на предишния месец във видеоизявление Митрофанова разгласи, че “народът на България не поддържа реториката и дейстивята на совето държавно управление във връзка с специфичната интервенция в Украйна”. Тя поддържа думите си с проведените от “Възраждане” манифестации, на които се вяха съветски флагове. На 3 март пък посланичката съпостави Освобождението на България с агреситяа на Путин в Украйна. А малко преди този момент посолството назова членовете на НАТО, каквата е България, “евроатлантически подлоги”.

За да не се изопнат връзките с Русия, в случай че тя бъде изгонена, държавното управление избра различен по-дипломатически метод - привика за съвещания българския дипломат в Москва Атанас Кръстин. Според дипломатическия протокол, Русия би следвало да направи същото. Кръстин е у нас от края на март, само че до момента Москва не е заявявала, че ще предприеме дейности по прибирането на Митрофанова.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР