Българите направиха много за нас през тази една година. Следващите

...
Българите направиха много за нас през тази една година. Следващите
Коментари Харесай

Олена Коцева: Българите направиха много за нас през тази една година

„ Българите направиха доста за нас през тази една година. Следващите седмици ще има 5 тона помощи от България към Украйна. Нашите помощи бяха раздадени от военните на Украйна, родопски одеяла, облекла, даваме им топлота. “

Това сподели в студиото на „ Добро утро, Европа “ Олена Коцева – ръководител на Сдружението на украинските организации в България „ Мати Украйна “.
Много тежко претърпях, когато беше бомбардиран Киев. Всяка вечер се чувахме с брат ми, с цел да знам, че е жив. Племенникът ми беше контузен два пъти тази година. Той отпътува за фронта. Виждам по него какви вреди нанася войната и душевен и физически.
„ Сега се видях с вуйна ми, тя споделя ние няма да отстъпим и една педя от нашата земя. Младите, които пазят земята, споделят същото. Те не желаят да напущат страната и желаят да я защитят. Хората желаят да живеят обикновено “, акцентира Коцева.

Тя уточни, че заслон в България са получили към 150 хиляди украински жители.

„ От януари са останали към 50 хиляди. Много хора идват от морето, тъй като там няма работа. Сега вършим статистика, тъй като за жалост за една година България не направи публична статистика на тези хора “, разяснява Коцева.

Тя изрази признателност и към ръководителя на Георги Георгиев от Столична община за оказаното подпомагане на Сдружението на украинските организации.

Вижте целия диалог във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР