Българите консумират хляб от замразени заготовки, въпреки че зърнопроизводството е

...
Българите консумират хляб от замразени заготовки, въпреки че зърнопроизводството е
Коментари Харесай

Ужасната истина за хляба, който ядем в България

Българите употребяват самун от замразени заготовки, макар че зърнопроизводството е водещият бранш в земеделието, осведомят учени от Института за стопански проучвания към Българска академия на науките в собствен разбор. „ Най-скандалното е зърното, което ние произвеждаме в остатък и изнасяме, само че нашият самун се прави главно от хлебопекарни смеси и замразени заготовки.

Тази информация няма по какъв начин да я видите в статистиката. За задачата би трябвало да разполагате с оперативната информация на митниците “, сподели пред БНР доцент Огнян Боюклиев.

След 20 години промени в селското стопанство, то към момента е неефикасен бранш. Цената на аграрната промяна у нас, пресметната от икономистите, е 8 милиарда $ от бюджетния бранш и 6 милиарда евро от общата селскостопанска политика на Европейски Съюз. Дори с тази цена и след 20 години секторът е неефикасен, разяснява още доцент Боюклиев.

Той заяви още, че има спад в производството на обичайни български артикули. За предходната година едвам 7% от ябълките по българските магазини са български. За доматите процентите са 22. По родните магазини родни са единствено 33% от месото и 44% от млякото, което Боюклиев дефинира като скандално. „ Срещу това стои щат от 17 хиляди служители в бранша “, уточни той.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР