Българите Ангел Ангелов и Цонко Пеев, и двамата на 25

...
Българите Ангел Ангелов и Цонко Пеев, и двамата на 25
Коментари Харесай

Двама българи влизат в британски затвор за участие в търговия с наркотици

Българите Ангел Ангелов и Цонко Пеев, и двамата на 25 години, влизат в пандиза поради разпространение на опиати сред Лийдс и Харогейт, Англия. Незаконното им начинание било прекъснато след полицейска инспекция на очукан Vauxhall Corsa на Лийдс Роуд, която разкрила 20 грама кокаин, заяви съдът в Йорк.

Ангелов, главният състезател, беше пуснат под гаранция по това време, откакто беше задържан по-малко от месец по-рано, отново поради опиати – над 20 пакета кокаин с “улична стойност ” до 1000 лири бяха открити при полицейска инспекция на кола. Прокурорът Глен Парсънс сподели, че по време на първото прекъсване на 10 ноември предходната година полицията е разкрила малко под 15 грама кокаин.

Ангелов е имал 200 паунда в брой в джобовете си, както и сгъваем нож. По-късно той споделил на служител на реда, че е поставил “грешни панталони онази заран и че всичко (намерено) в тези панталони принадлежи на някой различен ”, само че след това трансформирал историята си, казвайки, че опиатите били за негова персонална приложимост. Българинът, който няма шофьорска брошура, твърдял, че няма работа и е дошъл в Обединеното кралство единствено с 1500 паунда спестявания.

“Той отхвърли да даде ПИН номера на телефона си ”, сподели Парсънс.

Ангелов беше освободен под гаранция до продължение на следствието, само че на 5 декември, след по-малко от месец, още веднъж беше задържан и този път Пеев беше с него. Той е карал въпросния Vauxhall Corsa. При проверката един от служителите на реда незабавно разпознал Ангелов от ареста му през ноември.

“Когато полицията ревизира регистрационния номер (на Пеев), той беше регистриран на адреси както в Лийдс, по този начин и в Харогейт ”, сподели прокурорът Парсънс.

При претърсването служителите на реда в началото не можали да намерят нищо у Ангелов, до момента в който не видяха подутина в подплатата на горнището му. Те раздрали подплатата и разкрили 20 торби с кокаин. Претърсена била колата на Пеев, където служителите на реда откриват още 11 пакетчета кокаин. Пеев споделил на служителите на реда, че е бил в Харогейт, с цел да посети Коледния панаир и е взел Ангелов на стоп.

Според Парсънс двамата мъже са имали забележителна роля в “транспортирането на пакети с кокаин с “дилърски ” размери сред Лийдс и Харогейт ”.

Ангелов, живеещ в Лийдс, в последна сметка призна виновност за две обвинявания за владеене на опиати от клас А с желание за доставка, шофиране без дееспособност и владеене на хладно оръжие.

Пеев, без непрекъснат адрес, само че с връзки в Харогейт, призна виновност по едно обвиняване за владеене на кокаин с желание за доставка.

Те се явиха за присъда на 7 февруари, знаейки, че ориста им е предрешена.

Пеев бил дошъл на летище Лутън на 9 ноември – към четири седмици преди ареста му. Той почнал да се занимава с търговия с опиати, откакто се преместил от Лутън в Лийдс и работил в компания за доставка на храна, където клиент го попитал дали “иска друга работа ”.

Адвокатът му сподели, че Пеев е бил водачът или куриерът в бизнеса с опиати и е взел участие единствено за къс интервал от време, като е превозвал опиати до Харогейт и е работил на улицата. Той получи по-лека присъда от две години и три месеца затвор.

Съдия Шон Морис разказа ролята на Ангелов като “ясно изразена търговия с опиати ”, която траяла даже след първичния му арест. Затова българинът бе наказан на пет години и три месеца затвор.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР