Българин на такава висока позиция е чест и гордост, независимо

...
Българин на такава висока позиция е чест и гордост, независимо
Коментари Харесай

Борисов от Брюксел: Животът продължава! Ако номинират Станишев, ГЕРБ ще го подкрепи

Българин на такава висока позиция е чест и горделивост, без значение че неговите хора не го харесват ". С тези думи министър председателят Бойко Борисов разяснява резултатите от съвещанието на Европейският съвет на 28-те водачи на Европейски Съюз.

" Доволен съм, че се реализира компромис, животът продължава ", съобщи Борисов след оповестяването на претендентите за висшите постове в Европейски Съюз.



" Евродепутатите на ГЕРБ ще поддържат изрично Сергей Станишев, в случай че бъде номиниран за ръководител на Европейския парламент ". Това съобщи в Брюксел премиерът Бойко Борисов след края на договарянията сред евролидерите за разпределението на най-високите постове в Евросъюза.

" Защото, когато беше предизборната акция, аз недоумявах, че водачът на европейските социалисти дори беше пети, не желаеха да го включат в листата. Даже сега несъмнено му е мъчно по какъв начин той не е ръководител на групата си от 4-5 депутати, тъй като неговата партия не му е дала това право, а ще оглави Европейския парламент. Но аз гласувах за него, по-точно сътрудниците пристигнаха да ме питат и споделих, че бихме го подкрепили, несъмнено ", разясни Борисов.

" Българин на такава висока позиция е чест и горделивост. Независимо, че неговите хора в България не го харесват. Но в последна сметка това си е работа на Европарламента ", сподели още министър-председателят.

Той разяснява и останалите номинации за управителните позиции в Европейския съюз.

" С Кристин Лагард доста добре се познаваме и съм уверен, че сходен експерт ще ни бъде доста значим по пътя към еврозоната, Шарл Мишел пък е огромен другар на България ", сподели министър председателят. И заключи: " Доволен съм, че се реализира компромис, животът продължава "./ Пловдив 24
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР