Багдад. Иракските власти официално обявиха края на бойните задачи на

...
Багдад. Иракските власти официално обявиха края на бойните задачи на
Коментари Харесай

Al Sumaria : Багдад обяви края на бойните задачи на международната коалиция на територията на Ирак

Багдад. Иракските управляващи публично оповестиха края на бойните задания на водената от Съединени американски щати интернационална антитерористична коалиция в Ирак и изтеглянето на бойните елементи на тази коалиция от страната, заяви иракският ефирен канал Al Sumaria .

Според канала иракският консултант по националната сигурност Касем Араджи e оповестил „ приключването на военните задания на съдружните сили в Ирак и изтеглянето на (бойните им части) от страната “. Той посочи, че " в четвъртък завърши последният кръг от договаряния с обединението за публично оповестяване на края на бойните задания на силите на интернационалната коалиция и изтеглянето им от Ирак ".

Според Араджи „ връзките с интернационалната коалиция ще продължат в региона на образованието (на боен персонал) и консултативните действия “.

На 5 януари тази година иракският парламент одобри резолюция с искане за цялостно евакуиране на всички задгранични войски от страната. На 26 юли американският президент Джо Байдън разгласи, че американската военна задача в Ирак ще бъде приключена до края на годината, само че че съдействието сред двете страни в битката с тероризма ще продължи.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР