BAFTA обяви годишните си номинации. Мрачната драма Жокер с участието

...
BAFTA обяви годишните си номинации. Мрачната драма Жокер с участието
Коментари Харесай

Жокер фаворит за британските награди БАФТА с 11 номинации

BAFTA разгласи годишните си номинации. Мрачната драма " Жокер " с присъединяване на носителя на " Златен глобус " Хоакин Финикс, води в номинациите. Предисторията на злодея от поредицата " Батман " се оказа с 11 номинации за премиите на английските кино и телевизионни достижения, в това число за най-хубав филм.
Той е с крачка пред гангстерския епос на Мартин Скорсезе " Ирландецът " и " Имало едно време... в Холивуд " на Куентин Тарантино. И двете ленти са с по 10 номинации.
Историята на Сам Мендес " 1917 " за двама английски бойци, спечелила заветната премия " Златен глобус " за най-хубава драма, получи 9 номинации, в това число в категорията за най-хубав филм.
Миналогодишната статуетка със златна маска беше сграбчена от черно-бялата продукция на Netflix " Рома ", която завоюва три статуетки " Оскар ", само че се размина с премията за най-хубав филм.
Тази година BAFTA включва измежду номинираните си артисти всички любимци за " Оскар ", като звездата от " Имало едно време " Леонардо ди Каприо и Рене Зелуегър, която претворява американската певица и актриса Джуди Гарланд в сантименталната драма " Джуди ".
Пълният лист с номинации за водещи артисти е: Леонардо Ди Каприо, Адам Драйвър, Тарън Еджертън, Хоакин Финикс и Джонатан Прайс.

Our five Leading Actor nominees are:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР