Бъдещите смартфони на Apple може да се захранват от водородни

...
Бъдещите смартфони на Apple може да се захранват от водородни
Коментари Харесай

Apple патентова мобилно устройство с водородни клетки


Бъдещите смарт телефони на Apple може да се зареждат от водородни акумулатори
(снимка: CC0 Public Domain)

Apple изследва водородните горивни кафези за мобилни устройства като опция на стандартните акумулатори. Такива детайли са предопределени да усилят доста живота на батерията на устройствата. Освен това те са доста по-екологични от стандартните акумулатори.

За новата разработка излиза наяве от неотдавна оповестен патент на калифорнийската компания, за който оповестява Apple Insider. Любопитното е, че Apple акцентира екологични и политически аргументи като претекст да стартира проучвания в тази област.

В патентната документи Apple споделя, че потреблението на различни енергийни източници ще понижи зависимостта на Съединени американски щати от Близкия изток, където са множеството изкопаеми горива, и, че ще понижи рисковете, свързани с офшорното сондиране. Apple не назовава водородните горивни кафези идеални, само че споделя, че са доста обещаващи.

На този стадий обаче Apple не употребява водородни акумулатори, заради непостижимите разноски. Компанията твърди, че при актуалното положение на технологията е доста мъчно да се разработят водородни горивни кафези, които са портативни и задоволително рентабилни за потребление в мобилни устройства.
още по тематиката
Патентът касае създаването на портативна и икономична система с горивни кафези и превръщането на водородното гориво в електричество за потребностите на плътно изчислително устройство.

Разработките, показани в патентната поръчка, са доста общи на този стадий. Apple към момента не е решила какво ще прави с водородните боклуци. Не е посочено и времето за работа от такива детайли. Твърди се, че водородните акумулатори могат да обезпечат самостоятелна работа на устройствата в продължение на няколко дни или даже седмици.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР