Бъдещите грипни ваканции вече няма да са почивка за ученици

...
Бъдещите грипни ваканции вече няма да са почивка за ученици
Коментари Харесай

През грипните ваканции вече ще се учи дистанционно

Бъдещите грипни ваканции към този момент няма да са отмора за възпитаници и учители. Времето, в което учебните заведения не работят поради зараза, ще се употребява за отдалечено образование. За задачата ще бъде изменена нормативната база.

Това изясни министърът на образованието Красимир Вълчев в четвъртък по време на чуване пред парламентарната комисия по обучение. Според него към този момент ще се употребява опитът с ученето от разстояние, насъбран през последните месеци, в които учебните заведения са затворени поради ковид.

Все повече възпитаници и студенти ще употребяват електронни платформи и запаси като средство за учене, изясни Вълчев.

" Обучението в електронна среда и посредством електронни запаси е неизбежно да се ползва в бъдеще. То започва сполучливо с помощта на обстановката и на напъните, положени от учителите, както и на положителната ангажираност на родителите, само че то си има и своите компликации и дефицити. В никакъв случай не може да замести присъственото образование в учебно заведение. В идващите години, десетилетия, системите на образованието ще продължат обучителния развой в обичайна класна стая ", счита просветителният министър.

Той добави, че ще се основават повече електронни просветителни запаси, а за всички учебни заведения, възпитаници и преподаватели ще има единна платформа за отдалечено образование.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР