Бъдещата конституция на Венецуела, която ще бъде написана от новото

...
Бъдещата конституция на Венецуела, която ще бъде написана от новото
Коментари Харесай

Референдум във Венецуела за нова конституция

Бъдещата конституция на Венецуела, която ще бъде написана от новото Учредително заседание, формирано от поддръжници на президента Николас Мадуро, ще бъде гласувана на референдум.
Всички 545 членове на законодателния орган единомислещо взеха решение, че ще одобрят текста публично и по-късно ще насрочат дата за осъществяване на референдум.
Държавният глава, който е подложен на напън поради икономическата и политическа рецесия, която провокира смъртоносни митинги в страната, се опълчи на опозиционните апели за нови избори, само че съобщи, че ще изиска мнението на венецуелците за главния закон.
" От идната седмица ще напишем главите на новата конституция ", сподели Делси Родригес, водач на събранието и някогашен външен министър.
Учредителното заседание, което ще действа близо две години, има задачата да пренапише конституцията на страната, съобщи БГНЕС.
Мадуро даде обещание, че то ще възвърне мира и просперитета.
Припомняме, че от началото на април Венецуела е залята от всеобщи митинги, след решението на Върховния съд да ограничи доста властта на Националната асамблея, която е в съпротива на левия президент Николас Мадуро. Решението бе анулирано, само че последователите на опозицията излязоха на улиците с настояването за оставки на членовете на Върховния съд и провеждането на предварителни избори. Те стачкуваха и против учредителното заседание, тъй като считат, че това е опит да се промени конституцията.
Броят на починалите в хода на митингите надвиши 110 души. Властите арестуваха 4900 протестиращи, от които съвсем 1400 остават зад решетките.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР