Бачковският манастир вече и официално има нов игумен. Архимандрит Самуил

...
Бачковският манастир вече и официално има нов игумен. Архимандрит Самуил
Коментари Харесай

Бачковският манастир има нов игумен – архимандрит Самуил

Бачковският манастир към този момент и публично има нов свещеник. Архимандрит Самуил беше въдворен в служба тази заран на специфична гала от основния секретар на Светия синод – свещеник Герасим.

Малко преди 9 ч. остарелият и новият свещеник на Бачковския манастир разговаряха другарски в очакване на пратеника на Светия Синод.

„ Монахът няма право на оскърбление. Ние сме монаси. Дали сме смирение...Пък занапред с новия свещеник имаме още какво да си приказваме. Но най-много – аз към този момент му го пожелах- да се уповава на Света Богородица, както аз. ", сподели архимандрит Симон, който през вчерашния ден показа пред bTV, че е сюрпризиран от решението на Синода.

--> Самуил беше прям: „ Мога единствено да помоля всеки един, който гледа това, което ще излъчите, да се сложи на мястото – да бъде той подложен в един цех, в едно дружество, за което не е очаквал, нямал е визия по какъв начин се управлява там, и му споделят: " Ти би трябвало да ръководиш! " по този начин се усещам в този миг. "

Минути по-късно в светата обител дойде основният секретар на Светия синод свещеник Герасим. Той благодари на архимандрит Симон, само че отхвърли да изясни претекстовете за отстраняването му.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР