Bacardi ще купи производителя на текила от висок клас Patron

...
Bacardi ще купи производителя на текила от висок клас Patron
Коментари Харесай

Bacardi става втората най-голяма компания за алкохол в САЩ

Bacardi ще купи производителя на текила от висок клас Patron Spirits International в договорка за 5.1 милиарда $, пробвайки се да стане втората по величина компания за спиртни питиета в Съединени американски щати по стойност на пазарния дял.

Придобиването, което би трябвало да завърши доникъде на годината, ще разнообрази бизнеса на Bacardi и ще отговори на изменящите се условия на потребителите.

Това е първата значима договорка на Махеш Мадхаван, който през октомври бе назначен за изпълнителен шеф на Bacardi от фамилията, което основава компанията в Куба и я ръководи към този момент 156 години.

" Добавянето на Patron към портфейла Bacardi основава голяма опция за марката отвън Съединени американски щати, защото интернационалната мрежа за разпространяване на Bacardi ще спомогне за разрастването на Patron по целия свят, като се усили мащабът в Съединени американски щати и в международен мащаб ", сподели Мадхаван.

" Тъй като Bacardi има дял от собствеността в Patron в продължение на съвсем десетилетие, и в действителност знае и прави оценка неповторимия ни бизнес, те са най-хубавият и най-логичен собственик, който да ни помогне в устрема ни към съвършенство ", сподели изпълнителния шеф на Patron Ед Браун.

Новите текили от висок клас, в това число напитките на Patron, помогнаха напитката да разшири обсега си оттатък младите купонджии.

Докато международният пазар на алкохолни питиета се сви с 1.3% през 2016 година, пазарът на текила нараства с 5.2%, съгласно изследователската компания за алкохолни питиета IWSR.

През предходната година Diageo купи премиум марката текила Casamigos на Джордж Клуни за 1 милиарда $.

Базираната в Бермуда Bacardi, която има 200 спиртни питиета, в това число джинът Bombay Sapphire, водката Grey Goose, уискито Dewars, вемутът Martini и едноименният си ром, е притежател на миноритарен дял в Patron от 2008 година насам.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР