Бабите и дядовците не могат да устоят на чара на

...
Бабите и дядовците не могат да устоят на чара на
Коментари Харесай

10 непоносими за родителите неща, които бабите и дядовците правят

Бабите и дядовците не могат да устоят на чара на своите внуци. Дори да са били строги във възпитанието на личните си деца, опре ли работата до внуците, сърцето им се разтапя. Ето 10-те най-чести неща, които бабите и дядовците са склонни да вършат, макар че родителите се ядосват.

6. Тайно им дават сладки неща.

Изследователите от Американската сърдечна асоциация споделят, че децата на възраст сред 2 и 18 години не трябва да одобряват повече от 6 чаени лъжички захар на ден. Тъй като малчуганите въобще не се интересуват от проучвания и темподобни, остава работа на родителя да се грижи за осъществяването на тази рекомендация. Когато бабите и дядовците дават скрито сладки неща на внуците си, това им носи наслада и наслаждение, само че в същото време нанася вреди на здравето.

7. Разказват на приятелките си всичко за внуците си.

От един миг нататък човек приема за съществена тематика на диалог децата и след това внуците. Това е разбираемо. Но въпреки всичко да не прекаляваме. Бабите и дядовците (особено бабите) имат склонността освен да споделят с приятелите си всичко за децата и внуците, само че да прекарват дълги часове в разискване на една или друга детайлност от персоналния им живот. Вероятно по никакъв начин не би им станало прелестно, в случай че научат.

8. Купуват несъответствуващи облекла на внуците си.

Модата се трансформира с течение на годините. И това е напълно естествено. Колкото и да обичаме да прекарваме време със своите баба и дядо, стане ли дума за облекло, възрастовата разлика неизбежно лъсва. Понякога подаряват на внуците си ужасно нелепи облекла и по този метод слагат родителите в неловко състояние – хем не желаят да обидят възрастните, хем желаят децата им да се обличат съвременно и да наподобяват добре.

9. Пренебрегват часа за лягане.

В желанието си да завоюват обичта и привързаността на внуците си бабите и дядовците имат склонността да ги разглезват. Част от тази наклонност е и смяната тутакси за лягане – разрешават им да стоят до късно и да вършат каквото си желаят. Само че даже да не усеща или да не признава, че му се спи, детето става раздразнително, когато си пропусне часа за лягане. А след това това се отразява и върху режима му на идващия ден. Особено нездравословно е това за дребното дете.

10. Позволяват им да гледат телевизия на воля.

Всички родители се стараят да лимитират децата си в гледането на телевизия. Въпреки това тя е потребна, тъй като е освен забавление, само че и метод да опознаят света. Но би трябвало да бъде с мярка, несъмнено. Понякога бабите и дядовците не могат да откажат на внуците си и им разрешават да гледат телевизия часове наред, а повече от 2 часа телевизионно време може да докара до повишение на кръвното налягане при децата.

Цветелина Велчева

Bright Side

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР