Азотният оксид е естествено образуван в организма газ, който оказва

...
Азотният оксид е естествено образуван в организма газ, който оказва
Коментари Харесай

Носи ли азотният оксид ползи във фитнеса?


Азотният оксид е естествено формиран в организма газ, който оказва въздействие върху вътрешната обвивка на кръвоносните съдове ( ендотел ). Основната му роля се показва в стимулиране отпущането на мускулатурата в съдовата стена и разширение на кръвоносните съдове . Този му резултат е причина азотният оксид да се преглежда като средство за подсилване и възстановяване издръжливостта на мускулатурата при занимаващите се с фитнес тренировки и бодибилдинг . Ползите от това приложение на азотния оксид обаче към момента са дискусионни в няколко аспекта.

Фитнес добавките не съдържат чист азотен оксид, а артикули, които подтикват производството на този газ в организма. Това води до повишение притока на кръв към мускулите и по-бързо създаване на спомагателна мускулна маса. Теоретично това деяние е доста положително за възстановяване представянето във фитнеса , повишение издръжливостта на мускулатурата и ускорение на възобновяване след подготовка. Практическото реализиране на тези резултати обаче и по-скоро дискусионно.

Основна причина изгодите от този вид фитнес добавки да се слагат под съмнeние е фактът, че тяхното деяние не е несъмнено потвърдено от клинични изследвания. Твърденията за него са по-скоро плод на логичен пояснения за евентуалния резултат от приема на въпросните артикули, ускоряващи производството на азотен оксид в организма. Доколко този резултат носи директни изгоди за възстановяване на фитнес продуктивността и качеството на тренировките не е ясно. Липсва задоволително количество научна информация в този аспект. Според учените данните от изследванията, сочещи, че азотният оксид усъвършенства качеството на фитнес тренировките, може да се дължат не толкоз на азотния оксид, колкото на нарасналата активност на тренировките. Доказано е, че по-сериозните натоварвания карат организма самичък да ускори производството на азотен оксид , т.е. покачването му може и да не е вследствие приема на фитнес добавките.

Свързани публикации.. Как да скачаме на въже без риск за коленете и глезените? 0 Как и за какво любовта ни носи любовни дръжки? 0 Креатин – изгоди и странични резултати 0

Според специалистите даже да се потвърдят изгодите от приема на добавки за стимулиране отделянето на азотен оксид, няма по какъв начин да се подсигурява, че те ще са еднообразно ефикасни при всеки фен на фитнес тренировките. Затова като средство за сполучливо възстановяване на продуктивността се предлага използването на добавки с към този момент потвърдена успеваемост и сигурност.

Добавки, стимулиращи образуването на азотен оксид, се употребяват и за лекуване на еректилна дисфункция при мъжете. В това отношение се разчита на същия резултат – по-лесно разширение на кръвоносните съдове в региона на гениталиите за по-лесно и трайно реализиране на ерекция. Според специалистите в този аспект успеваемостта на добавките може да се преглежда като по-сериозна.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР