Азиатските пазари регистрираха колеблив старт в понеделник на фона надеждите

...
Азиатските пазари регистрираха колеблив старт в понеделник на фона надеждите
Коментари Харесай

Колеблив старт на азиатските борси

Азиатските пазари записаха неуверен старт в понеделник на фона очакванията за реализиране на пробив на договарянията за преустановяване на военните дейности в Украйна и опасенията, че налаганите спомагателни Covid ограничения в Шанхай могат да причинят разстройства във веригите за доставки, предава Агенция Франс Прес.

Въпреки че вярата за преустановяване на огъня в Украйна обезпечава известна поддръжка на пазарите, опасенията по отношение на китайската стопанска система сдържат оптимизма на вложителите. Шанхай, най-големият град и финансов център в Китай, стартира поетапен локдаун, с цел да ограничи огнището на Omicron, като източната част на града ще бъде затворена от понеделник до петък, а същата мярка ще бъде приложена в западната част от 1 април.

На този декор двата съществени сорта нефт записаха намаляване на котировките с към 2 %.

Пазарите на акции също се държат нерешително, като борсата в Хонконг регистрира растеж от малко на един %, покачване на инедксите има и в Сидни, Сеул, Сингапур и Джакарта, до момента в който Токио, Шанхай, Тайпе, Манила и Уелингтън стартираха с намаляване.

Инвеститорите остават внимателни, очаквайки решението на Фед за повишение на лихвите, добавя " Франс прес ".

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР