Азербайджан днес се оттегли от участие на в столицата на

...
Азербайджан днес се оттегли от участие на в столицата на
Коментари Харесай

Щангистите на Азербайджан напуснаха европейското първенство след изгаряне на флага

Азербайджан през днешния ден се отдръпна от присъединяване на в столицата на Армения Ереван. Причината за това е, че по време на церемонията по откриването в петък, мъж нахлу на сцената и сграбчи знамето на Азербайджан, след което го подпали, заяви " Асошиейтед прес ".

Министерството на младежта и спорта на Азербайджан реагира яростно.

То написа, че случаят в Ереван демонстрира, че " когато в Армения царува такава атмосфера на ненавист, не е обезпечена сигурност, естественото присъединяване на азербайджанските спортисти в надпревари е невероятно заради психически напън ".

Министерството съобщи, че спортистите и съпътстващите ги лица са напуснали Армения.

Арменски публични лица обявиха, че мъжът, който сграбчи и възпламени знамето, е бил чиновник на арменската социална телевизия, който е бил поканен на церемонията по откриването. След случая той е бил отведен в полицейски сектор, само че е бил освободен, без да му бъдат повдигнати обвинявания.

" Асошиейтед прес " напомня, че връзките сред двете страни са доста обтегнати в последните месеци. Допълнително напрежението се усили след блокирането на единствения път, водещ от Армения към етнически арменския район в Азербайджан.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР