Азербайджан днес се оттегли от участие на Европейското първенство по

...
Азербайджан днес се оттегли от участие на Европейското първенство по
Коментари Харесай

Щангистите на Азербайджан напуснаха Европейското първенство в Армения след изгаряне на знамето на страната им

Азербайджан през днешния ден се отдръпна от присъединяване на Европейското състезание по повдигане на тежести в столицата на Армения, ден откакто мъж нахлу на сцената по време на церемонията по откриването през вчерашния ден, сграбчи знамето на Азербайджан и го подпали, заяви Асошиейтед прес. 

Министерството на младежта и спорта на Азербайджан съобщи, че случаят в Ереван демонстрира, че " когато в Армения царува такава атмосфера на ненавист, не е обезпечена сигурност, естественото присъединяване на азербайджанските спортисти в надпревари е невероятно заради психически напън "

Министерството съобщи, че спортистите и съпътстващите ги лица са напуснали Армения. Арменски публични лица обявиха, че мъжът, който сграбчи и възпламени знамето, е бил чиновник на арменската социална телевизия, който е бил поканен на церемонията по откриването. След случая той е бил отведен в полицейски сектор, само че е бил освободен, без да му бъдат повдигнати обвинявания. 

Враждебността сред Армения и Азербайджан се ускори през последните месеци с блокирането на единствения път, водещ от Армения към етнически арменския район Нагорни Карабах в Азербайджан, напомня АП.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР