Аз съм участвал във всички протести, срещу комунистическия режим и

...
Аз съм участвал във всички протести, срещу комунистическия режим и
Коментари Харесай

Йордан Цонев към Лорер: Демократично е да протестираш, но не в този уродлив вид

„ Аз съм взел участие във всички митинги, против комунистическия режим и тн., митинга е демократично нещо, хубаво нещо, само че не когато се пречи на другите да работят “, съобщи Йордан Цонев пред Българска национална телевизия във връзка включването му от неговия дом. Оказва се, че зам.-председателят на Движение за права и свободи не е могъл да влезе в Националната телевизия, тъй като входовете са блокирани от протестиращи на Политическа партия и Демократична България.

Той е безапелационен, че митингите са демократично нещо, само че не в този им недъгав тип, когато се пречи на политиците да приказват.

„ Движение за права и свободи доста поредно пази своята позиция във връзка с гласуването. От 2016 ние сме за изцяло машинно гласоподаване, само че със скенер машини, като невалидните бюлетини са 0. Вместо това в 45-тия парламент бяха наложени сегашните машини, които се употребяват във Венецуела и от Мадуро. Между другото Европа гласоподава с бюлетина. Нашето предложение е точно за сканиращи машини, тези които обезпечават американската народна власт, а не „ демокрацията “ във Венецуела “, съобщи Цонев и добави, че всичко което се акцентира за машините сега от Политическа партия и Демократична България е погрешно.

Зам.-председателят на Народното събрание бе безапелационен, че предложенията за машините, с които се гласоподава в Съединени американски щати стоят в Изборния кодекс, като Политическа партия и Демократична България ще имат опция, в случай че желаят да го поддържат, щом упорстват да има 100% машинно гласоподаване.

„ Когато Движение за права и свободи участваше в изпълнителната власт страната реализира участие в НАТО и Европейски Съюз, а външния ни дълг беше 0. Нашия разбор поради обстановката и политическата рецесия демонстрира, че присъединяване ни в държавно управление е съвсем невероятно “, съобщи Цонев и добави, че ще поддържат кабинет, тъй като е значимо да се решат рецесиите в страната, а основата на всичко е да се реши политическата рецесия.

Цонев напомни на Даниел Лорер, че въпросните машини с които се гласоподава в България са били наложени от две партии, които през днешния ден ги няма в Народното събрание на Разпети петък по тъмни доби. „ Никой не е дал своя вот да се избират тези машини “, добави Цонев.

Георги Свиленски се обърна към сътрудника си от Политическа партия да не си мерят последователите, тъй като единствено след няколко дни ще има доста по-голям, тъй като хората няма да могат да си заплащат сметките.  

„ Българска социалистическа партия не е подкрепила тези машини, ЦИК взе това решение и може да ревизирате, че ние постоянно сме били за смесено гласоподаване. Най-порочното нещо, което може да се направи е в навечерието на изборите да се трансформира Изборния кодекс. Ние не бързаме за избори “, акцентира на своя ред Свиленски.

„ Аз съм сюрпризиран от нервността, която се получи тези дни. Самият аз се колебая в дейностите на сътрудниците, като им кажеш „ добър ден и те питат за машините “. Онзи ден излизам от Народното събрание, един човек пита Кирил Петков по какъв начин, а той споделя: „ Ох доста сме зле с тези хартии “, разкри още Свиленски. Депутатът от Българска социалистическа партия напомни на Христо Иванов в студионо на „ Панорама “, че първият прегледан закон в правна комисия е този за КПКОНПИ и напомни, че от дълго време от Демократична България не приказват за правосъдна промяна. 

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР