Аз правя неща, които другите могат само да обещаят, каза

...
Аз правя неща, които другите могат само да обещаят, каза
Коментари Харесай

Иван Гешев: Аз правя неща, които други само могат да обещаят

Аз върша неща, които другите могат единствено да обещаят, сподели в петък заместник-главният прокурор Иван Гешев в отговор на митинга, проведен от " Демократична България " и гражданив четвъртък пред Висшия правосъден съвет. Извънпарламентарната съпротива упорства за отдръпване на номинацията на Гешев за основен прокурор поради политизираните му мнения. В петък Гешев изясни, че не се тормози от конкуренция за позицията, въпреки че такава най-вероятно няма да се появи.

" Не проследявам политически събития, не съм в час с политическия дневен ред. От какво да ме тормозят номинациите? С риск да звучи по забавен метод, ще кажа едно нещо – аз върша неща, които другите могат единствено да обещаят ", сподели Гешев в изявление за " Нова телевизия ".

В последните няколко дни заместник-главният прокурор е представител на прокуратурата по акцията против компанията за киберсигурност Tad Group. Разследващите обвързаха компанията с хакерската офанзива против Национална агенция за приходите иизтичането на даните на милиони българи. Преди ден стана ясно, че всички чиновници на Tad Group са подали молби за овакантяване.

" Напуснали са евентуално по персонални аргументи. Това по никакъв метод не изключва наказателната отговорност, тъй като са конфискувани всички работни компютри на чиновниците. Ще се работи и с всички, които са работили във компанията в последните 2 години. След декриптиране на компютрите, в случай че се съберат доказателства за осъществено закононарушение, ще бъдат привлечени към наказателна отговорност ", изясни Гешев.

В четвъртък спецпрокуратуратаповдигна обвиняване към подбуждане на притежателя на компанията Иван Тодоров и на комерсиалния директорГеорги Янков. Първият обвинен бе компютърният експерт Кристиян Бойков, който също е служуител на компанията.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР