Аз нямам никаква вина, искам съдът да ме пусне, това

...
Аз нямам никаква вина, искам съдът да ме пусне, това
Коментари Харесай

Липсват преки доказателства за деянието на Анка! Тя: Нямам вина

" Аз нямам никаква виновност, желая съдът да ме пусне ", това съобщи в правосъдна зала 41-годишната пловдивчанка Анка Михайлова. Днес Районният съд в Пловдив прегледа настояването на прокуратурата за непрекъснат арест по отношение на осиновителката на дете на 1 година и 9 месеца. То беше признато в сериозно положение с голям брой пострадвания, измежду които черепно-мозъчна контузия, раздран бял дроб и следи от ухапвания по тялото, в УМБАЛ " Св. Георги ". На Анка пък бяха повдигнати обвинявания за тежко млатретиране. Детето е на 1,9 години, било е в дом, осиновено е преди година.

В стаята, където е паднало осиновеното момиченце, е имало шкафове и други мебели и все още няма изясненост тъкмо от кое място и по какъв начин е паднало момиченцето. Тази защитна теза посочи през днешния ден в правосъдната зала защитничката на Михайлова юрист Снежанка Почева.

Първочалната версия на майката, която бе посочена и от адвокатката, е че дребното момиче е паднало, изпаднало в безсъзнание и тя се пробвала да го свести, като го е захапала няколко пъти. Според лекарите, направили първичния обзор на детето, контузиите не удостоверяват описа на майката. Те считат, че детето е било измъчвано, заяви

„ Два дни вие сте очевидци по какъв начин непрекъснато се дават брифинги и се пишат публикации и напълно преднамерено моята доверителка към сегашния миг е осъждана. Смятам, че когато публицистите се намесят в правото и на един човек му е постановена присъда преди съд е несвоевременно. Смятам, че не са налице задоволително доказателства, тя да е направила това закононарушение. Някои от доказателствата бяха спестени от Районна Прокуратура. Никъде не беше коментирано разпитаните очевидци, които разказват Анка, като лице което се грижи за детето и му е осигурила страховит живот. Не беше упоменат и разпита на персоналния доктор - това детето е водено непрекъснато на прегледи и е нямало пострадвания.  Поведението на подзащитната, когато се случва тя е търсила помощ, викала е, бягала е боса, това на никое място не е маркирано “, описа юрист Почева и по отношение на това насочи искане към магистратите да не бъде взета най-тежката мярка за не отклоняване по отношение на Анка. По думите ѝ няма заплаха дамата да се укрие. 

Адвокатката описа още, че в материалите по делото не съществува експертиза, която да отбелязва механизма на пострадванията върху детето, нито от по кое време тъкмо са ухапванията по него. Имало обаче по делото, че детето е паднало, в резултат на което се е получил този хематом.

Прокуратурата обаче изрази контрамнение. Прокурор Атанас Илиев уточни, че в съответния случай са събрани доказателства, които водят до съмнение, че точно Михайлова е направила умилено тежко закононарушение, за което се планува от 3 до15 години затвор.

„ Преки доказателства за действието липсват, само че съвкупността на събраните сочат, че тя е създател на закононарушението. Липсват каквито и да е било доказателства различен човек да е бил в жилището, разпитани са четири медицински лица направили първичните прегледи на детето и видно от техните показания, вероятността от рухване от легло е нулева. Назначената здравна експертиза към делото не е подготвена “, уточни Илиев и добави, че Михайлова има родственици в Германия и това съставлява риск тя да напусне страната, в случай че не бъде оставена в ареста.

Стана още ясно, че заключението от комплексната експертиза на обвинената сочи, че тя е изцяло здрава и не страда от психическо заболяване.

По думите на юрист Почева обаче прокуратурата пропуща неуместни обстоятелства, като този, че детето е посещавано от обществените служби няколко пъти и те не са забелязали нищо по тялото на детето. Допълни и че няма риск Михайлова да се укрие в Германия, защото не поддържа връзка с роднините си там, множеството от които били умряли.

Предстои съдът да вземе решение дали дамата ще бъде оставена в ареста за непрекъснато.

Очаквайте детайлности!
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР