Аз не мога като го прегледам да разбера дали има

...
Аз не мога като го прегледам да разбера дали има
Коментари Харесай

Отново призив от лични лекари: Държавата да направи работещ алгоритъм за диагноза за COVID-19

Аз не мога като го прегледам да схвана дали има COVID-19, камо ли по телефона. Затова би трябвало да има един набор от признаци. Това съобщи общопрактикуващият доктор доктор Георги Миндов, ръководител на софийската организация на общопрактикуващите лекари.
Миндов сподели пред Нова телевизия, че " имаме схващане " да се провежда на институционално равнище – да има Коронавирус кабинети, да има пунктове за набиране на проби, в които да се върви с направление. Според него, това напълно зависи от страната – той подсети, че персоналният доктор е де факто едноличен търговец и е на контракт с болница.
 Бивш шеф на Пирогов загатна за по-скъпи клинични пътеки поради COVID-19 Бивш шеф на " Пирогов " загатна за по-скъпи клинични пътеки поради COVID-19
Може би покачването на % позитивни проби за COVID-19 се дължи на странични феномени – не се тестват клинично здрави хор...
" Вие сте болен, не можете да дишате, чувствате се зле – в този миг аз ви споделям: " Ама имаш ли 100 лв.? ", разказа живописно обстановката по отношение на нуждата от PCR тест. Миндов обаче сподели и, че би трябвало да има опция да се прави скенер, с цел да може да се слага диагноза при пневмония – от време на време PCR пробата не улавя вируса, когато той е стигнал към този момент до белите дробове.
Според Миндов, към този момент има ново потомство проби, даже за проучване на секрет от носа и напълно скоро те ще са по аптеките.
Още: " "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР