Аз имам леко учудване, защото общественото очакване беше третият мандат

...
Аз имам леко учудване, защото общественото очакване беше третият мандат
Коментари Харесай

Избирателите на ИТН масово напускат партията. Гневни са, искаха ГЕРБ да бъде свален от власт |

" Аз имам леко удивление, тъй като публичното очакване беше третият мандат да отиде в най-диалогичната политическа групировка, която явно е " Изправи се. БГ! Ние идваме! ", които могат явно да приказват с други партии в по-голяма степен, в сравнение с всички останали ", сподели за БНР политологът проф. Евгений Дайнов по отношение на решението на президента Румен Радев да връчи третия мандат на Българска социалистическа партия.

По думите му Народното събрание е уязвен към този момент няколко месеца поред, тъй като не е кадърен да излъчи изпълнителна власт.

" Изпълнителната власт я излъчва президентът. Реално видяно власт изтича от Народното събрание и от парламентаризма и отива при президента ", добави Дайнов в предаването " Преди всички ".

Според него при нови предварителни избори би трябвало да се решат две задания.

" Да се върне силата на Народното събрание, в това число да може да излъчва държавни управления и да забележим каква ще бъде поддръжката към Румен Радев, тъй като Радев от много време е стабилизиращ фактор в цялата тази неразбория. Аз мисля, че доста добре ще се показа без връзка с партийни и идеологически пристрастия на гласуващите ", уточни политологът.

Той разяснява, че поддръжката за президента Радев се обуславя от това, че е застанал на страната на протестиращите против безобразията.

" В момента се усилва, тъй като съумя да сформира държавно управление, каквото всички желаеха ", безапелационен е Дайнов.

Според него се следи солиден, ядосан отлив на гласоподаватели от партията на Слави Трифонов " ИТН ".

" Хората, които гласоподаваха за него с концепцията да бъде прекъснато властването на ГЕРБ и да се излъчи обичайно държавно управление в доста огромни количества напущат тази партия като гласоподаватели и въобще не съм сюрпризиран. Процесът стартира преди две-три седмици и той занапред ще се разпростира. Не съм сюрпризиран, че поддръжката за " ИТН " пада фрапантно и явно, че вредите са върху всички партии, които обявиха, че са на митинга, тъй като стартира да се основава усещането, че те могат да подвигат протести, само че не могат да поемат ръководството на страната, което работи за главните играчи на статуквото, което е един политически рисков миг. И трите партии, изключително " ИТН " би трябвало да си помислят доста съществено какво вършат, тъй като отливът от " ИТН " ще продължи, само че той удря и по другите партии ", уточни Дайнов.

Според него президентът Румен Радев би би трябвало до бъде повдигнат от Инициативен комитет за претендент за втори мандат.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР