Аз да се кандидатирам за президент на МОК? Не съм

...
Аз да се кандидатирам за президент на МОК? Не съм
Коментари Харесай

Себастиан Коу е фаворит за шеф на МОК

" Аз да се кандидатирам за президент на МОК? Не съм мислил, само че не е изключено ", хвърли бомбата президентът на международната атлетика Себастиан Коу след откриването на шампионата на планетата в Будапеща. Коу се счита за любимец за заместител на Томас Бах на изборите през 2025 година, когато изтича последният мандат на германеца.

Коу награди със златната премия на международната федерация Сергей Бубка, който напусна управата на централата след 21 години. Бубка се набърка в кавги към войната в Украйна, когато се оказа, че негова компания работи с руснаците. При приемането на премията Бубка обаче благодири на атлетическото семейство за покрепата на родината му.

Същата премия получи и друга легенда в атлетиката Алберто Хуанторена. Той напусна съвета поради проблеми със здравето и даже не участва на международното.

Президентът на международната атлетика Селастиан Коу и президентът на Унгария Катлин Новак откриват международното по атлетика СНИМКА: Ройтерс

Световното стартира и със скандал. Нигерийката Тоби Амусан, която държи международния връх на 100 метра с трудности бе позволена до присъединяване, макар че има три пропуснати инспекции за допинг.

Времето в Будапеща се оправи, откакто утринната сесия бе забавена поради проливен дъжд. Следобед всичко почна по естествената стратегия, написа 24 часа.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР