Айтоското село Чукарка избира нов кмет на 8 октомври. До

...
Айтоското село Чукарка избира нов кмет на 8 октомври. До
Коментари Харесай

Айтоското село Чукарка избира нов кмет на 8 октомври

Айтоското село Чукарка избира нов кмет на 8 октомври. До частични избори в обитаемото място се стигна, откакто управникът Джемил Хамид от БДЦ отпътува на гурбет в чужбина.

Общинската изборна комисия в Айтос приключи предварително пълномощията му през май т.г., защото повече от месец той не е ходил на работа, не отговарял на телефонните позвънявания и по никакъв метод не можело да бъде издирен. Уведомителното писмо до ОИК е изпратил кметът на Айтос Васил Едрев. В него той изяснява, че Джемил Хамид не е открит на работното си място, не е показал болничен лист, нито пък е излязъл в отпуск.

Изпратено писмо от 27 април от ръководителя на ОИК-Айтос до кмета на село Чукарка е върнато неполучено, като върху него е маркирано, че лицето отсъства, защото е в чужбина. След още няколко опита пълномощията на кмета-беглец са прекъснати.

Извънредният избор в Чукарка ще е първият непълен избор в община Айтос за кмет на обитаемо място, след измененията през 1989 година, настояват осведомени.

Освен с. Чукарка на 8-ми октомври кмет ще избира и руенското село Скалак. Досегашният властник Осман Мехмед умря, а на негово място Общинският съвет в Руен краткотрайно назначи секретарката на кметството – Зоя Чернева
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР