Айк Мнацаканян спечели втората олимпийска квота за националния отбор по

...
Айк Мнацаканян спечели втората олимпийска квота за националния отбор по
Коментари Харесай

Мнацаканян спечели седма олимпийска квота за България в борбата

Айк Мнацаканян завоюва втората олимпийска квота за националния тим по класическа битка на квалификацията в София, като победи с 3:2 т. турчина Фатих Дженгиз в полуфиналите на категория до 77 кг. Така квотите за страната ни за игрите в Токио станаха седем – 4 при дамите, една в свободния жанр и две в класическия.

Дженгиз завоюва първата точка в битката и добави още една, само че натурализираният у нас арменец бързо изравни за 2:2. Турчинът получи първо предизвестие за рискова игра. Мнацаканян бе по-активен и през втората част, като поведе с 3:2 на сутерен. Захватът през гърдите обаче не докара до преместване и по този начин Мнацаканян трябваше да пази минимална преднина за оставащите минута и половина.

Българският национал изтощи тотално Дженгиз, който даже се отхвърли от офанзиви в последните десетина секунди. Мнацаканян пък отпразнува квотата с един доста зрелищен и също толкоз нелоялен суплес против турския герой след таймера. Това обаче докара единствено до мъмрене от съдията, защото Дженгиз му обърна тил към секунда преди края.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР