Авторитетното издание Bloomberg съобщи, че Илън Мъск възнамерява да изгради

...
Авторитетното издание Bloomberg съобщи, че Илън Мъск възнамерява да изгради
Коментари Харесай

Илън Мъск създава TruthGPT: генеративен ИИ, който търси истината

Авторитетното издание Bloomberg заяви, че Илън Мъск има намерение да построи лична огромна платформа за нов генеративен изкуствен интелект, който носи името TruthGPT. Да си напомним, че до 2019 година Мъск участваше в стартъпа OpenAI, който по-късно сътвори извънредно известния чатбот ChatGPT, само че той смята тази платформа за прекомерно „ политически правилна “ и обслужваща ползите на Microsoft като нейният главен и максимален спонсор.

Изкуственият разсъдък, който се създава и от Гугъл, също се смята за  за една от тежките категории в тази област и надлежно Мъск нарежда личната си платформа TruthGPT като „ третата опция “, ориентирана само към търсене на истината, както и истината за това по какъв начин действа Вселената. Самият неконтролиран изкуствен интелект, както е уверен Мъск, е по-опасен от нуклеарните оръжия, тъй като теоретично, а и освен теоретично е кадърен да унищожи цивилизацията посредством техногенна злополука.

Илън Мъск има намерение да създаде своята платформа TruthGPT по подобен метод, че тя да възприема човечеството като една забавна част от Вселената и затова да не се пробва да я унищожи.

Да си напомним, че Мъск, Возняк и още 1000 водещи IT специалисти приканиха краткотрайно да се спре образованието на невронните мрежи, които са по-добри от GPT-4. В тяхното отворено писмото се акцентира, че мощните системи за изкуствен интелект би трябвало да се създават единствено откакто човечеството се увери в позитивните последствия от тези разработки и че обвързваните с тях опасности са управляеми. В писмото се загатват и евентуалните закани за обществото и цивилизацията, които съставляват системите с ИИ, способни да се конкурират с хората, което може да докара до стопански и/или политически разтърсвания.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР