Автомобили, спрени от движение, продължават да задръстват улиците и паркингите.След

...
Автомобили, спрени от движение, продължават да задръстват улиците и паркингите.След
Коментари Харесай

Автомобили, спрени от движение, задръстват улици и паркинги

Автомобили, спрени от придвижване, не престават да задръстват улиците и паркингите.

След инспекция на bTV се оказва, че процедурата за унищожаване и заличаване на остарял автомобил стартира със съставяне на комисия, която се състои от представители на три институции. Те работят по сигнали на жители и настрана – обхождат улиците.

За да има право общината да реалокира и унищожи един автомобил, той би трябвало да не е в придвижване.

„ Основно изискване е колата да не е предходна механически обзор две години. Много жители роптаят за това, че си заплащат гражданската отговорност – нас това не ни интересува”, разясни Христо Христов, старши специалист „ Сигурност” за регион „ Красно село”.

Процедурата е толкоз комплицирана, че лишава година, от време на време и повече. В някои случаи управляващите са безсилни да реалокират трошката. Според хора от системата срокът от три месеца, който се дава на водачите на колите да ги реалокират непринудено, е прекомерно дълъг.

Забавяне има и от страна на КАТ, които би трябвало да ревизират дали автомобилът има притежател. Ако той възрази или обещае, че ще реалокира колата си, процедурата се забавя.

Спорно е дали автомобилните боклуци в софийските квартали понижават. Докато процедурите текат, в кварталите се появяват нови излезли от приложимост коли.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР