Автобусите на градския транспорт да се движат по обособените трамвайни

...
Автобусите на градския транспорт да се движат по обособените трамвайни
Коментари Харесай

Автобуси тръгват по трамвайните релси в София

Автобусите на градския превоз да се движат по обособените трамвайни трасета в София. Това обмисля Столичната община за отбягване на тапи и закъснения по автобусните направления.

Това трябвало да направи градския превоз по-привлекателен, хората да го употребяват вместо персоналните си коли и по този начин въздухът в София да стане по-чист.

Идеята беше обявена от кмета Йорданка Фандъкова. Първоначално рейсовете щели да тръгнат по трамвайните релси по бул. " Константин Величков ". Там трасето за трамваите е в средата на пътното платно. Подобни трасета има по булевардите " Александър Стамболийски ", " Христо Ботев " и други.

За подобряването на качеството на въздуха до началото на зимата се чака да дойдат и първите електробуси в София, за които общината ще заплати 22 млн. лв..

В четвъртък от Столичната община се похвалиха, че за първите три месеца на годината превишенията на нормите за фини прахови частици са били по-малко в съпоставяне със същия интервал на 2017 година Средните концентрации също били по-ниски.

В петък Фандъкова напомни, че най-голямото предизвикателство остава битовото отопление на твърдо гориво. За задачата трябвало да се разширят газопреносната и топлопреносната мрежа.

Фандъкова ревизира в петък построяването на нова постройка на 134 логопедична детска градина " Любопитко " в регион " Красно село ". Строежът на зданието коства 1.3 млн. лв. и би трябвало да завърши до края на месеца. В новата постройка ще има места за разкриването на така наречен всеобщи групи, каквито в градината до момента не е имало.

" Красно село " е един от регионите в София, където има огромен дефицит тук-там в яслените и култивиран групи. За това Фандъкова изясни, че общината насочва вложенията към тази част на София, както и към регионите с сходни проблеми - " Витоша ", " Люлин ", " Младост ", " Триадица " и " Лозенец ".

" Насочваме напъните и към яслените групи, тъй като доста майки желаят рано да се върнат на работа ", добави кметът.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР